Een echt familiebedrijf

Na meer dan 60 jaar kunnen wij wel zeggen dat er bijna geen straat in Ermelo is waar wij niet hebben gewerkt. Sinds 1995 zijn wij gevestigd aan de Horsterzoomweg 31. Midden tussen de weilanden waar we de ruimte hebben voor de opslag van materieel en grondstoffen. Vanaf deze locatie gaan onze medewerkers elke ochtend de regio in, op weg naar het werk.

Sinds 1992 is broer Wim ook volledig werkzaam in het bedrijf. Wim hield zich van meet af aan bezig met de planning en sinds Brand de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, voert Wim de bedrijfsvoering. De volgende generatie is inmiddels al een heel aantal jaar werkzaam in het bedrijf en zal uiteindelijk het stokje van Wim overnemen.

Onze geschiedenis

In 1962 werd loon- en grondverzetbedrijf B. de Vries opgericht door Brand de Vries. Van oorsprong was hij een echte loonwerker in de landbouw. Met een paar gebruikte tractors en zijn ervaring startte hij zijn eigen loonbedrijf. Hij begon met het echte boerenwerk. Werkzaamheden zoals mest strooien, hooi persen en ploegen. In de winter werd de tijd opgevuld met houtzagen, wat in die tijd nog grotendeels met de hand werd gedaan.

Het bedrijf groeide en binnen 10 jaar was het al een volwaardige onderneming. Ook het werk veranderde met de jaren. Naast het traditionele loonwerk bleek er ook veel vraag te zijn naar grondwerk. Door het succes groeide de klantenkring. Dit gaf de ruimte om steeds meer te investeren in verschillende grondmachines.

Contact?

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.