ONZE GESCHIEDENIS

Met een paar gebruikte tractoren startte Brand de Vries zijn eigen loonbedrijf aan de Schoolweg in Ermelo. De werkzaamheden bestonden uit mest strooien, hooi persen, rooien en ploegen. In de winter werd er voornamelijk hout gezaagd. In die tijd werd dat nog volledig met de hand gedaan.

Door vakkundig werk te leveren groeide het succes. Binnen 10 jaar was het loonbedrijf uitgegroeid tot een gezonde onderneming. Het machinepark kon worden uitgebreid met diverse loonwerkmachines. Omdat de vraag naar grondverzet groter werd, werden er ook grondverzetmachines aangeschaft.

Inmiddels rijden er verschillende grondverzetmachines door de omgeving, denk aan mobiele kranen en een shovel. Door de stabiele klantenkring die is opgebouwd, en alsmaar groter wordt, groeit het bedrijf hard.

Wim de Vries, de broer van Brand de Vries, gaat volledig in het bedrijf werken. Waar hij eerst als kok in de keuken van een hotel werkzaam was, richt hij zich nu op de planning van het Loon en Grondverzetbedrijf.

 

Hierdoor krijgt Brand tijd voor zijn grote hobby: tractor pulling. Met zijn eigen tractor, de Fendt 308 LS gaat hij meedoen aan wedstrijden. Een paar jaar later gaat hij op de Fendt 614 LS rijden. De Fendt wordt omgedoopt tot de “Old Green Worker”. Met deze tractor rijdt hij ontelbaar veel wedstrijden, soms wel 10 per jaar. De wedstrijdbekers krijgen een mooie plek in huis en in de kantine van het bedrijf.

Het machinepark is inmiddels zo uitgebreid dat de locatie aan de Schoolweg te klein is geworden. Het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie, Horsterzoomweg 21. Een prachtige, ruim opgezette locatie. Er wordt een loods gebouwd met een eigen werkplaats , kantine en kantoorruimte. Ook wordt er een schuur gebouwd waar de machines droog staan. Er is genoeg plek om grondstoffen op te slaan.  

Op de Horsterzoomweg wordt een nieuw huizenblok gebouwd, landgoed de Horsten Brinken. Hierdoor wordt er een huisnummer wijziging doorgevoerd. Voortaan bevind het bedrijf zich aan de Horsterzoomweg 31. Al het briefpapier etc. moest worden aangepast, een mooie kans om de huisstijl van het bedrijf aan te passen.  

Brand heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Vanaf nu leidt Wim het bedrijf. Onder zijn bewind wordt het bedrijf verder gebouwd.

Het bedrijf bestaat 60 jaar. Inmiddels kennen we de omgeving op ons duimpje en zal er in Ermelo geen straat zijn waar we niet hebben gewerkt. Door het nuchtere boerenverstand is het bedrijf een gezonde en stabiele onderneming.

De volgende generatie werkt al een heel aantal jaren in het bedrijf en zal uiteindelijk het stokje van Wim overnemen. Dit houdt het bedrijf jong. Vooruit kijken en investeren in de toekomst met 60 jaar aan ervaring als drijvende kracht.

Vorige slide
Volgende slide

Contact?

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.